Dorn terápia és Breuss masszázs

A Dorn terápia egy speciális manuális korrekciós technika, mely az ízületek területén kézzel végzett korrekciók sorozatából áll. Dieter Dorn népi gyógymódból fejlesztette ki az 1970-es években. A  terápia lényege, hogy a terapeuta a korrekciós technikákkal az egész testet átmozgatja, az ízületeket korrigálja, az izmokat lazítja és a meridiánpontokra gyakorolt nyomással pozitívan befolyásolja az energiaáramlást. A csigolyákon keresztül pozitív impulzusokat küld a belső szervekhez, melyek aktiválják a szervezet gyógyító mechanizmusait.

Dorn terápia - gyógytorna

Dorn alapszemlélete, hogy a gerinc területén jelentkező panaszok nagy része az alsó végtagok hosszúságának eltérésére vezethető vissza, ezért minden kezelés az alsó végtagok hosszkülönbségének korrigálásával indul. Ezután alulról felfelé haladva korrigáljuk a gerinc megváltozott strukturális viszonyait. Dorn korrekciós technikáját kiegészítette Breuss masszázzsal. A Breuss masszázs gyengéd gerincmasszázs, amely nyújtja, lazítja a gerincet és az izmokat, emellett segíti a gerinc energetikai regenerálódását és kiegyensúlyozódási folyamatát. A masszázs kellékei az orbáncfűolaj (táplálja a porckorongokat) és egy speciális papír.

Breuss masszázs - gyógytorna

A Dorn terápia előnye, hogy költségkímélő és veszélytelen. Összesen 2-3 alkalom elég ahhoz, hogy a kezelés jótékony hatását kifejtse. A terápiára heti egy alkalommal (kb. 60 perc) van szükség. A kezelés alatt a beteg aktív mozgást végez, a terapeuta pedig a mozgás során végzi a korrekciót, ezért veszélytelen a terápia (ellenben a passzív manuálterápiákkal).

Kapcsolat
    Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot.


    Fizio-torna Gyógytorna Központ

    Fizio-torna - Gyógytorna központ