10 életmódbeli tanács, hogy elkerülje a csípőfájdalmat!

  • 2013. október 9.

Mostani cikkünkben 10 olyan egyszerűen végrehajtható tanáccsal látjuk el, amely talán egyértelműnek tűnhet, sokan mégsem gondolnak rá, mikor el akarják kerülni a csípőfájdalmat vagy meg akarják előzni azt. A már kialakult csípőfájdalomra tökéletes megoldást adhat a gyógytorna, ezért ilyen panaszaival bátran keresse a Fizio-torna gyógytorna központot!

Tanácsok csípőfájdalom ellen

A 10 jó tanács csípőfájdalom ellen:

  1. Ügyeljen a testsúlyára! A súlyfelesleg fokozott terhelést ró az ízületekre.
  2. Tornázzon, mozogjon rendszeresen! A mozgás javítja az ízületek vérellátását és erősíti a csípő körüli izmokat.
  3. Kerülje az ugrálást, futást és a hirtelen mozdulatokat!
  4. Kerülje a cipekedést és a nagyobb súlyok emelését! A vásárolt árut lehetőleg hátizsákban vagy a vállakon szimmetrikusan elosztva vigye.
  5. Hordjon kényelmes lábbelit!
  6. Használjon segédeszközt! Ha a járás fájdalmas vagy sántítva jár, a támbot tehermentesíti a csípőt és a járást megkönnyítheti. A botot mindig a fájdalmas oldallal ellentétes oldalon fogja. A támbotot a ma nagyon divatos nordic walking-gal helyettesítheti, mellyel nem csak a csípőt és térdízületet tehermentesíti, hanem a felső végtag és a törzs izmait erősíti és a tartást is javítja.
  7. Ne üljön túl alacsony székre! Az ideális magasságú széken a combok vízszintesek, a lábszárak függőleges helyzetűek és a talpak a talajon támaszkodnak.
  8. Kerülje a keresztbe tett lábbal való ülést!
  9. Pihenésképp próbáljon hasra feküdni! Megelőzi a csípőízület beszűkülését – ezzel tudja nyújtani a zsugorodott csípő körüli izmokat.
  10. Hanyatt fekvéskor ne tegyen párnát a térdek alá! Ez fokozza a csípő körüli izmok zsugorodását. Ha háton fekve alszik az alsó végtagokat ne párnázza alá, mert az hajlamosít a csípőízület hajlított helyzetű beszűkülésére. Ha oldalt fekve szeret aludni egy párna vagy szivacskarika a két térd között csökkentheti a csípő feszülését.

    Comments are closed.

    Kapcsolat








      Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot.


      Fizio-torna Gyógytorna Központ

      Fizio-torna - Gyógytorna központ