Nagy-Balla Dóra - vezető gyógytornász


 

pbl_4887-ff1

Budapesten a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem diplomás gyógytornászként 2009-ben.

Orvos édesanyám révén már kisgyermekkoromban kapcsolatba kerültem az egészségüggyel, és nap mint nap láttam, hogy milyen jó érzés segíteni a beteg embereken, gyógyítani.

Az életem során mindig nagy szerepet játszott a sport és a mozgás.Talán nem véletlen, hogy a gyógytornász pályát választottam.

Nagyon szeretem a szakmám és hivatásomnak tekintem.

Pályámat a dorogi Szent Borbála Szakkórházban kezdtem, ahol idős korú betegek mozgásszervi rehabilitációjával foglalkoztam. Ezután az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban dolgoztam főként reumatológiai fekvő és járóbeteg szakellátásban, de traumatológiai, neurológiai, belgyógyászati és onkológiai betegek rehabilitációját is végeztem. Ezzel egy időben az ipolytölgyesi Gyermekotthonban láttam el fogyatékos gyerekek gyógytorna kezelését. 2012 szeptemberéig Budapesten az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) dolgoztam, ahol mozgásszervi rehabilitáció volt a feladatom.

Az állami egészségügyben eltöltött éveim során azt tapasztaltam, hogy igény van egy olyan gyógytorna központra, ahol mindenki számára tudunk megfelelő gyógytorna kezelést biztosítani akár magánrendelőben, akár otthoni keretek között. Ennek érdekében 2012-ben létrehoztam a Fizio-torna Központot és igyekszem olyan gyógytornászokkal, szakemberekkel együttműködni, akiknek fontos a páciensek elégedettsége, valamint a folyamatos  szakmai fejlődés. Nemrégiben kibővült központunk masszőr és csontkovács szolgáltatásokkal is, hogy még teljesebb ellátást biztosítsunk pácienseink számára.

Célom, hogy minél több emberrel megismertessem a gyógytorna jótékony hatását, mely által nem csak testileg, de lelkileg is jobban érezhetjük magunkat.

Úgy gondolom, hogy nem csak abban az esetben kell gyógytornászhoz fordulnunk, ha már kialakultak a panaszaink, hanem érdemes megelőző jelleggel gyógytornázni járnunk.