Posted on

A kismama torna célja a kismama kondíciójának szinten tartása, a terhesség miatt megváltozott belső és külső testséma elfogadtatása (pl.: tükör alkalmazásával) és a relaxáció megtanítása.

A célok között szerepel a megelőzés és kivédése azoknak a nem kóros panaszoknak, melyek a terhesség alatt jelentkeznek. Ezen kívül a torna során a kismamák megismerkedhetnek különböző légzéstípusokkal, lazító és masszázstechnikákkal. A kismamáknak tartott tornákon kívül papás órák is vannak, ahol az apuka is aktívan részt vehet az órán.

 

A kismama tornán való részvétel feltétele:

  • 12. hetet betöltött terhesség

  • orvosi igazolás a tornára való alkalmasságról.

 

Posted on

Legújabb csapattagunk Titkay Diána gyógytornász. Ő is szeretettel vár minden gyógyulni vagy csupán mozgásra vágyót a magánrendelőben. Diána sikeresen alkalmazza a Schroth (scoliosis/gerincferdülés terápiája) illetve McKenzie módszert (porckorong elváltozásainak terápiája). Emellett foglalkozik kismama tornával valamint jártas a medencefenék fizioterápiájában. A Kinesiotaping is szerepet kaphat a kezelések során.  Pácienseink bármilyen mozgásszervi panasszal fordulhatnak hozzá, legyen az akár izületi bántalom, sportsérülés, akár autoimmun betegség.

Ugrás Titkay Diána - gyógytornász adatlapjára

Posted on

Az elülső keresztszalag-szakadás (LCA szakadás) a térd egyik leggyakrabban előforduló sérülése.

A labdarúgás, a kézilabda, a küzdősportok és a síelés is azok közé a sportok közé tartozik, ahol magas az elülső keresztszalag-szakadásának az esélye. Leggyakrabban a hirtelen irányváltással járó mozdulatok, csavarás hatására jön létre, de a keresztszalag elszakadhat az ellenféllel való ütközés következtében is.

Posted on

A piriformis-szindróma manapság nagyon gyakran előforduló alagútszindróma.

Posted on

 

Testünket idegek hálózzák be. Az idegek szállítják külvilágból érkező információkat az agyunkba és onnan az ingerekre generált válaszokat vissza a különböző szervekhez. Az idegek lefutásuk mentén izmokkal, inakkal, csontokkal és erekkel vannak körülvéve, melyek helyenként alagutat alkotnak az ideg körül.

Posted on

 A stroke világszerte szedi áldozatait. Évente 15 millió embernek lesz stroke-ja, és ez a 3. leggyakoribb halálok.

Nagyon fontos a megelőzés, a gyors felismerés!

Posted on

Lássunk néhányat a váll körüli problémák közül.

Posted on

 Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy megerőltetés, trauma hatására, de akár ok nélkül is bekövetkezhet a váll fájdalma. A fájdalmas karmozgások miatt pihentetjük, kevesebbet használjuk a karunkat. Az esetek többségében enyhül is a fájdalom, de valójában nem oldódik meg a probléma.

Posted on

Legújabb szolgáltatásunk, mellyel központunk kibővült a csontkovácsolás. Gergely Tibor sok éves tapasztalattal rendelkezik a csontkovácsolás területén és saját bőrömön tapasztalva biztosan állíthatom, hogy fantasztikus kezei vannak. Nagyon jó érzékkel találja meg a problémák gyökerét, és csupán néhány kezelés után enyhülnek vagy megszűnnek a panaszok.

Ha fájdalmai, panaszai vagy esetleg kérdései lennének, keresse bizalommal!

Gergely Tibor - csontkovács elérhetőségei:

Bejelentkezés: +36/70 -536-36-01

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ugrás Gergely Tibor - csontkovács adatlapjára

Posted on
 

Ügyeljen a testsúlyára!

A súlyfelesleg fokozott terhelést ró az ízületekre.

• Tornázzon, mozogjon rendszeresen!

A mozgás javítja az ízületek vérellátását és erősíti a csípő körüli izmokat.

Kerülje az ugrálást, futást és a hirtelen mozdulatokat.

Posted on

A hidroterápia másnéven vízgyógyászatot jelent, melyhez a nem gyógyvízzel való kezelések tartoznak. A vízzel való kezelések során a víz fizikai hatásait használjuk ki.

A borogatás egy-egy testrész vagy ízület vizes ruhával történő beborítása.
Megkülnböztetünk hideg -, meleg -  és felmelegedő borogatásokat.

Posted on

A Scheuermann kór a csigolyák csontosodási zavara. A betegség lényege, hogy az eredetileg téglatest alakú csigolyatestek közül egy, vagy több csigolyatest a háti és/vagy ágyéki szakaszon ék alakban előrefelé megkeskenyedik, mely által fokozódik a gerinc görbülete.

Posted on

Stroke akkor keletkezik, ha gátolt az oxygén dús vér eljutása egy-egy agyterülethez. Oxygén hiányában az agysejtek néhány perc után elkezdenek elhalni. Hirtelen vérzés is okozhat az agyban stroke-ot, ha károsítja az egysejteket.

Posted on

trdart

A térdízületi kopás degeneratív ízületi betegség. Az ízületi felszíneket borító porc az egyenlőtlen terhelés miatt jobban kopik. Súlyosabb esetekben a csontokat borító porcréteg teljesen eltűnik, ilyenkor a csontok egymáson csúsznak el és ez a súrlódás nagy fájdalmakkal jár.

 

A panaszok általában 40-50 éves kor körül kezdődnek. Túlsúlyos betegeknél gyakoribb. 75 éves kor felett szinte mindenkinél előfordul.

 

Posted on
Három csont: a combcsont (femur), a sípcsont (tibia) és a térdkalács (patella) egymással ízesülve alkotja a térdízületet.
A térdízület csuklóízület, mely lehetővé teszi a térd hajlítását és nyújtását, hajlított helyzetben pedig rotációs mozgást enged.

Posted on
Az izületi kopást nevezzük arthrosisnak.

A csípőízületi arthrosis nagyon gyakori. A csípőízület speciális mozgásokat tesz lehetővé, melyek elengedhetetlenek a felegyenesedett járáshoz. Ezek az ízületek viselik a fej, a törzs és a karok súlyát. A csípőre mért terhelést szalagok és izmok enyhítik. A combcsont fejét és az ízületi vápát vastag porcréteg borítja, melynek állandó „kenésre” van szüksége, hogy a mozgások következtében lassabban használódjon el.

Posted on

A csigolyák közt találhatóak a porckorongok (discus intervertebralis), melyek nem csak összekötik a csigolyákat egymással, de el is választják őket egymástól.

A porckorong 2 részből áll: A külső rostos porcgyűrű az annulus fibrosus, és a belső kocsonyás mag a nucleus pulposus.

Posted on

 A sclerosis multiplex kb. 10-12 ezer embert érint Magyarországon. Enyhébb és súlyosabb formáit ismerjük. Ez az összefoglaló ismerteti, miként segíthet a gyógytorna a sclerosis multiplex betegeken.

Posted on

b2ap3_thumbnail_osteop.jpgKorunk "néma járványa".

Csontritkulásnak nevezzük azt a jelenséget, amely a csontok tömegének és mésztartalmának csökkenésével jár, tehát a csontok minőségi és mennyiségi összetétele változik. Ennek következtében fokozódik a csontok törékenysége és nő a kóros és spontán törések kockázata.

Küldjön üzenetet!

E-mail:
Tárgy:
Üzenet: